Składniki (na ok. 2 porcje):
1 jajko
kostka twarogu (200g)
ok. 3 łyżki mąki (ryżowej lub pszenej)
szczypta soli
Wykonanie:
Kruszymy twaróg, dodajemy jajko. Następnie dodajemy mąkę, tyle ile potrzebne będzie do uzyskania elastycznego ciasta (ok. 3 łyżki). Ciasto zagniatamy, dzielimy na części, formujemy ruloniki i kroimy na paseczki (moja ulubiona czynności).
Wrzucamy do lekko osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kluseczek na wierzch. Gotowe podajemy według uznania.
Wartość odżywcza porcji bez dodatków:
Energia: 219kcal
Białko: 22g
Tłuszcz: 7,1g
Węglowodany: 17g
Cholesterol: 113mg
Błonnik: 0,5g
Łyżka masła to dodatkowe 74kcal i 25mg cholesterolu
Łyżeczka cukru to 20kcal
Energia: 219kcal
Białko: 22g
Tłuszcz: 7,1g
Węglowodany: 17g
Cholesterol: 113mg
Błonnik: 0,5g
Łyżka masła to dodatkowe 74kcal i 25mg cholesterolu
Łyżeczka cukru to 20kcal
bon appetit!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz